13 Aralık 2020 Pazar

Avcılar'da Kentsel Dönüşüm Tam Gaz


Avcilarda kentsel donusum tam gaz

İstanbul Avcılar’da, “Hayat Kurtarma Hareketi” olarak adlandırılan riskli binaların yenilenmesi çalışması tüm hızıyla devam ediyor. İlçede bir yandan ömrünü tamamlamış riskli binalar yıkılırken diğer yandan yıkılan binaların yerine deprem yönetmeliğine uygun olarak yenileri yapılıyor.

avcilarda kentsel donusum tam gaz



Avcılar' da deprem güvenli bir kent inşası tüm sokaklarda hayata geçiyor ve bugünlerde Avcılar sokaklarını gezdiğiniz de Karot alınmış binaları, kentsel dönüşüme girecek afişleri asılmış yıkımı bekleyen binaları, yıkılmakta olan binaları, tamamen yıkılmış ve temeli kazılan ve yenilerinin yapıldığı modern binaları görebilirsiniz. Hatta binaların tüm aşamalarını aynı sokakta bile görebilmeniz mümkün.  Son verilere göre, kentte riskli olarak görülen binaların son bir yılda ki değişimi önceki yedi yılda olan değişim miktarını geçmiş durumda.


avcilarda kentsel donusum tam gaz



Avcılar Belediye Başkanı Sayın Turan Hançerli’nin vatandaşın binasını kolaylıkla yenileyebilmesi amacıyla kentsel yenileme kapsamında yürüttüğü uygun kredi, malikler arası uzlaşma ve vergiden muaf olma konusunda uygulamaya koyduğu hizmetlerse süreci hızlandırdı.

avcilarda kentsel donusum tam gaz



“Avcılar Modeli” ile bir yıllık süreç içerisinde 5 bin konut daha  kentsel yenilenme sürecine girecek.

avcilar kentsel donusum tam gaz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder