27 Ağustos 2016 Cumartesi

İstanbul Avcılar da Yaşamak


avcilarda yasam

Uzun yıllardır Avcılar Denizköşkler Mahallesinin bir sakini olarak,İstanbul daki Mahalle kültürü'nü yaşayan ve yaşatan sayılı ilçelerden bir tanesidir. Avcılar sahiliyle ve sunduğu panoramik manzarasıyla İstanbul içinde sahil kasabası gibi parlayan bir bölge. Avcılar, şehrin en güzel sahillerinden birine ev sahipliği yapmasıyla, sokaklarında hayat veren kalabalığıyla, hem denize hem göle kıyısı olan eşsiz konumuyla, piknik için seçeneklerinin bolluğuyla, geniş bahçeleri ve yeşil alanlarıyla, genç ve eğitimli nüfusuyla İstanbul'un en özel ilçelerinden birisi.

istanbul avcilar da yasamak

Avcılar 'da Hayat , Avcılar 'da Günlük Yaşam
Size Avcılar 'ı kısaca anlatayım. Avcılar’ın bir mekan olarak içinde yaşayanların düşünce, duygu, davranış, değer ve kişilikleri bu şehir üzerinde yaşayan insanlarla birlikte bir bütün oluşturmaktadır.
Avcılar İstanbul’un yanında ve İstanbul’dan önce Avrupa Yakasında İstanbul'un Başladığı yer. İstanbul’un fethini gören beldedir.

Avcılar, iyot kokulu, oksijen dolu deniz havası her şehirde, her beldede bulunacak bir fırsat değildir.
Küçükçekmece gölünü görüp Avcılar a girdiğiniz de  Sağınızda Küçükçekmece gölünü solunuzda Marmara denizi nin güzel sahil şeritlerinde yürüyen gezintiye çıkmış bir sürü insanla karşılaşırsınız. Bir kısmı spor yapan, bir kısmı romantik yürüyüşe çıkmış ve bir kısmı bir ailece eğlenen insanlar bu güzel sahilin tadını çıkarırlar. Avcılar sakinleri göl ve deniz havasını solurken güzel deniz ve göl manzaralarının gündüz ve gece görünümlerini seyrederler.
denizkoskler sahili

Küçükçekmece den yokuş yukarı çıkmaya devam ederseniz yol üzerinde çoğunlukla mobilya mağazalarını, otelleri, bankaları, hastaneleri, restoranları ve Alışveriş merkezini görürsünüz.
avcilar marmara caddesi

Avcıların merkezine geldiğinizde ise trafiğe kapalı geniş ve uzun bir cadde ve üzerinde mağazaları, restoran ve cafe 'leri, bankaları, temalı parkları ve kültür merkezini görebilirsiniz.
Birbirinden şık güzel  canlı müzik yapan kafelerinde ve türkü barlarında güzel vakit geçirebilirsiniz.
avcilar merkez

Avcılar 'ın Güzel Tarafları, Avcılar 'ı Çekici Kılanlar

Avcılar da yaşadığında Tarihi Yarımada ya, Boğaza, Ortaköy ve Kadıköy 'e İstanbul 'un bir çok semtine göre daha yakındır. Avcılar da günün her saati gece bile dışarı çıkarsan çık emniyetlidir.
Sanki İstanbul 'un bir semti gibi olmadığını söyler bir çok insan.
avcilar skatepark

Merkezin de veya sahilinde asla canın sıkılmaz. Bisiklet sürebilir, Paten kayabilir, yürüyüş yapabilir, balık tutabilir denizi izleyebilirsiniz. Piknik yapabilir, ucurtma uçurabilir, kitap okuyabilirsiniz. İster çimenlerde yuvarlan, ister kayalarında otur, ister hamak kurup yat; Avcılar senin negatif enerjini atacağın harika bir yerdir.
avcilar denizkoskler sahili


Avcılar 'ın Konumu
avcilarin konumu

Avcılar, İstanbul ilinin Avrupa yakasında yer alan bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Küçükçekmece gölü ile Küçükçekmece ilçesi, batısında Beylikdüzü ilçesi, Kuzeyinde Esenyurt İlçesi, güneyinde ise Marmara denizi ile çevrelenmiş ve yaklaşık 3.850 hektar yani 38,5 milyon m²'lik bir yüzölçümüne sahiptir. İstanbul'a 27 km uzaklıktadır. TEM otoyolu, E-5 (D-100) karayolu ilçe sınırları içinden geçmektedir.
avcilar sahili

Avcılar 'ın Tarihi ve İsmi Nereden Geliyor?
Avcılar'ın tarihi İstanbul'un tarihi ile özdeştir. Osmanlı Devleti'nin 1453 yılında İstanbul'un Fethi ile şehirde önemli gelişmeler oldu. Fatih Sultan Mehmet İstanbul ve çevresini savaş esnasında zarar gören yerleri tez elden imar edilme emri verdi. Gofla deresinin ağzındaki bu küçük balıkçı köyü savaştan zarar görmese bile para harcandığı tarih kaynaklarında belirtilmiş. Şimdiki İstanbul Üniversitesi’nin kapısı önündeki kavşak alanı içinde bir çeşme bulunmaktaydı. Çobançeşme denilen bu yerde avcılar konaklardı. Zenginlerin av mevsiminde en uğrak yeri, bu bölgeydi. Avcılar, sabahın en erken saatinde buraya gelir, artık isimleriyle tanımış oldukları gençleri yanına alır avlanmaya çıkarlardı. Zaman içinde, buradaki avcılar, av bayramları düzenlemeye başlamışlar. Avladıklarını, köylüler ile birlikte burada pişirerek şenlik edasında sofralar hazırlayarak, çalgılar eşliğinde eğlenilirdi. Avcılar Köyü adını buraya avlanmaya gelen Avcılardan almıştır.

Avcılar 'ın Semtleri ve Demoğrafik Bilgileri

İstanbul'un Nüfusunun ilçelere göre dağılımı ve Avcılar'ın yeri aşağıda ki tabloda gösterilmiştir.
avcilarda yasam
Avcılar'ın Nüfusu : 407.240
avcilarda yasam
Ortalama Yaş : 31
Medeni Durum :  % 63 Evli , %37 Bekar
Eğitim Durumu : %10 Üniversite , %24 Lise , %24 Ortaokul, %21 İlkokul, %20 Öğrenim Görmemiş

Avcılar 10 mahalleden oluşmaktadır.

Avcılar Nüfusu nun Mahallelerine göre Nüfus Dağılımı

Avcilarda yasam
  1. Avcılar Merkez Mahallesi  31.644 kişi,
  2. Ambarlı Mahallesi 38.203 kişi,
  3. Cihangir Mahallesi 58.269 kişi,
  4. Gümüşpala Mahallesi 39.937 kişi,
  5. Denizköşkler Mahallesi  45.751 kişi,
  6. Üniversite Mahallesi 20,032 kişi
  7. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 44,878 kişi
  8. Firuzköy Mahallesi 21,105 kişi,
  9. Tahtakale Mahallesi 39,316 kişi,
  10. Yeşilkent Mahallesi 68,105 kişi,
avcilarda yasam

Avcılar Satılık Konut Durumu

Avcılar, İstanbul 'da sahil şeridinde yer alıp gayrimenkul fiyatlarının en düşük olduğu ve ayrıca binalarda ki kat sayısının da en düşük olduğu ilçedir. Orta gelir grubu ailelerin tercih ettiği semtimiz de hemen hemen her bütçeye uygun satılık ve kiralık konut mevcut.

Avcılar semtimiz de yeni yeni markalı konut projeleri yükselmeye başladı. Hemen her türlü istek ve ihtiyacınızı karşılayabilecek bu projelerdeki fiyatlar ise ulaşım olanaklarına , üniversiteye, sağlık merkezine ve ilçe merkezine yakınlık durumu fiyatlar üzerinde belirleyici olmakta. Özellikle orta gelir grubuna hitap eden konut projeleri, taksitli ödeme imkanı da sunuyor. Kentsel dönüşümünde hızla devam ettiği ilçemizde eski binaların yıkılarak yenilendiği binalar ise göz kamaştırmakta.

Anahtar teslim 100 m2 2+1 Sıfır Daire : 150.000 TL den
Markalı Projelerde ise :1+1 Sıfır Daire 135.000 TL den başlamaktadır.
İkinci el konutlar da ise
1 - 5 yıl arasındaki konutlar 140.000 TL den başlamakta
5-10 yıl arasındaki konutlar 150.000 TL den başlamaktadır.
Bina yaşı arttıkça ve Arsa tapusu bulunan daireler yani krediye uygun olmayan daireler daha uygun fiyatlara satılmaktadır.
Deniz manzarası, otopark ve daire genişledikçe fiyatlar artmaktadır.
Aradığınız Evi  Formu doldurarak bize iletin, sizin için araştırıp bulalım.

Avcılar Kiralık Konut Durumu

Avcılar’da yalnız yaşayanlar ve öğrenciler için pek çok stüdyo daire bulunuyor. Stüdyo dairelerin kira bedelleri 800 TL’den başlıyor. Bekarlar ve Yeni evliler için küçük, kullanışlı 2+1 daireler ise 800 TL den başlıyor. Konut genişledikçe fiyat ta lokasyon a göre artış göstermektedir.
Bunun yanında dairelerin aidatları güvenlik, temizlik, ortak kullanım alanlarının niteliği gibi kriterlere göre değişiklik göstermektedir.

Avcılar Belediye Başkanı

Güle güle Sayın Mustafa Değirmenci ( 1999-2014)

Hoş geldin Handan Toprak Benli (2014)

Avcılar 'da İş Durumu
Avcılar ilçemizde, balıkçılık, bağcılık ve tarımın yerini  Türkiye Cumhuriyeti nin  kuruluşundan sonra hızla sanayi ve ticaret almıştır. Avcılar'da başta imalat ve tekstil sanayi olmak üzere irili ufaklı 250 nin üzerinde sanayi tesisi faaliyettedir.


Avcılar 'da Yeme - İçme
avcilarda yasam

Merkez, Denizköşkler, Ambarlı ve Cihangir  mahalleleri ilçe hayatının kalbinin attığı yerlerden. Bütün bu avantajlardan beslenen ilçede, üniversite öğrencileri ve göçmen nüfusun fazlalığından dolayı Avcılar restaurant ları geniş bir lezzet çeşitliliği yaratmış durumda.
Her çeşit yemeğin ustalıkla, tecrübeyle ve taze malzemelerle harmanlandığı bu restoranlarda yemek gurusu olmamak mümkün değil! 
avcilarda yasam

Sabaha kadar açık olan onlarca restoranı ile İstanbul'un her yerinden gelen müdavimlerini kaliteli ve samimi bir servisle ağırlıyor. Dürümden köfteye, tantuni den kokoreç' e, kebap'tan pide ye, zeytinyağlı yemeklerden tatlılara kadar her türlü Türk mutfağı seçeneği bulunabilirken alternatif damak tatları arayanlar da unutulmamış. İtalyan mutfağından, Asya mutfağına, ızgara ve et yemeklerinden balık restoranlarına ve Cafelerine kadar tüm mekanları ilçeye dağılmış durumda.
avcilarda yasam

Avcılar 'ın en çok tercih edilen mekanları ise;
avcilarda yasam

avcilarda yasam
 İBB Avcılar Sosyal Tesisleri
Keyifli Restaurant Cafe
Evita Mangalbaşı Cafe
Adanalı Yusuf Usta
Kahve Sarayı 
Asena Tekne Balık Restaurant
Biget Restaurant
Koska Restaurant Cafe
Elle'ye Kebap
Westmix Cafe Restaurant
Fabbrica Cafe
Pelit Pastane Cafe

avciarda yasam
 Değirmen Pizza Cafe
Köprülü Kebap
Big Mamma's
Cafe'S
Altın Sini
Şam Bahçeler Lokantası
Çayeli Kurufasülye
Ziyade Balık
Gaziantepli Dürümcü Baba
Saraykapı Sac Tava
Tropicano Cafe Restaurant
Bursa İskender Kebapçısı
Ganos Restaurant
 


Avcılar 'da Kültür Sanat

Her türlü sosyal faaliyetlerin düzenlendiği Barış Manço Kültür Merkezimiz de ve Kent Merkezlerin de ücretsiz kurslar verilerek, çeşitli etkinlikler gösterime sunulmaktadır.

Ayrıca Avcılar Sahil Konser Alanı Ambarlı ve Avcılar Gümüşpala Paşaeli Konser Alanlarında konser ve etkinlikler düzenlenmektedir.


Avcılar 'ın Eğlence Mekanları



Avcılar 'da Sağlık

Avcıların her mahallesinde Aile Sağlık Merkezleri nin yanında Devlet Hastanesi olarak
Murat Kölük Devlet Hastanesi  ilçemizde hizmet vermektedir.
avcilar da yasam

İlçemizin çeşitli semtlerinde çok sayıda büyük özel hastaneler ve tıp merkezleri açılmıştır.

avcilarda yasam
Özel Avcılar Hospital
Özel Avcılar Medicana Hastanesi
Özel Avcılar Anadolu Hastanesi
Özel Vera Tıp Merkezi
Özel Doğuş Tıp Merkezi
Özel Tosunoğlu Tıp Merkezi
Özel Düzey Göz Tıp Merkezi 
Özel Asya Göz Tıp Merkezi
Özel Gözlem Jine Ped Dal Merkezi 
avcilarda yasam
Özel Ayla Alanlı Dal Merkezi
Avcılar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Avrupa Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Modern Klinik Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Kardent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Dentipol  Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Kristal Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği 
Dentopia Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği 

Bunlar ilçede yaşayan insanların sağlık ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılamaktadır.





Avcılar da Eğitim- Öğretim
Avcılar İlçemizde bir çok Eğitim - Öğretim kurumu mevcuttur. Bu kurumlar, 
İstanbul Univesitesi avcilar yerleskesi

İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi 
Gelisim Universitesi avcilar yerleskesi

Gelişim Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi

Avcılar Anadolu Lisesi
MEHMET BAYDAR ANADOLU LİSESİ
SÜLEYMAN NAZİF ANADOLU LİSESİ
SABANCI 50.YIL LİSESİ
GÜMÜŞPALA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AVCILAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
AVCILAR FATİH SULTAN MEHMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
AVCILAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİHAYDAR AKIN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MEHMET EMİN HOROZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İHKİB AVCILAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ŞEHİT ŞERİFE BACI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
FİRUZKÖY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SAİDE ZORLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KEMAL ATAY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Avcılar Mesleki Eğitim Merkezi
Okyanus Koleji
Özel Doğa Okulları
Üniversiteliler Koleji ( Özel Nilgün Eroğlu Anadolu Lisesi)
Öğretmen Yahya Velioğlu Akşam Lisesi  Tel: 0 (212) 593 10 04
Çizgi Koleji
Özel Uğur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Tel: 0 (212) 690 63 63
Özel Haseki Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Özel Danişmendler Temel Lisesi
Süryan Model Okulu  Tel: 0 531 577 38 38 -0532 244 42 70


Avcılar da Öğrenci Yurtları

İstanbul 'un en sakin, nezih ve güvenilir ilçesi Avcılar, Öğrenci yurtları bakımından en zengin ilçesidir. İstanbul Üniversitesi Avcılar yerleşkesi, Gelişim Üniversitesi Yerleşkesi ve Meslek yüksek okulunu barındıran Avcılar ilçesi, çevresin de ki ilçelerde ki üniversitelere yakın olması ve metrobüs ile kolayca ulaşılabilir olması nedeniyle İstanbul da okuyan öğrenciler ve aileleri tarafından tercih edilmektedir. Avcılar İstanbul un en emniyetli ilçesidir. Gece bile dışarı çıkarsanız çıkın emniyelidir.
avcılarda yasam



avcilarda yasam
KYK İstanbul Avcılar Kız Öğrenci Yurdu
Avcılar Atatürk Kız Yurdu ...Tel: 902124213355
Kampüsaray Kız Öğrenci Yurdu
Enis Çebi Gül Kız Öğrenci Yurdu
Sudenaz Kız Öğrenci Yurdu
Nokta 1 Kız Öğranci Yurdu
Gelişim Kız Öğrenci Yurdu
Oktan Kız Öğrenci Yurdu
Şehzade Group Avcılar Kız Öğrenci Yurdu
Başarı Kız Öğrenci Yurdu
Algın Kız Öğrenci Yurdu
Güvenler Kız Öğrenci Yurdu
Mutlu Kız Öğrenci Yurdu
Hilal Kız Öğrenci Yurdu
Merkez Kız Öğrenci Yurdu
Temel Kız Öğrenci Yurdu
EMR Kız Öğrenci Yurdu
Zümrüt Kız Öğrenci Yurdu
Turgev Avcılar Kız Öğrenci Yurdu
Turgev Hatice İffet Hanım Kız Öğrenci Yurdu
Nazar Kız Öğrenci Yurdu
İstanyurt Kız Öğrenci Yurdu
Su Butik Kız Öğrenci Yurdu
Des Akademi Kız Öğrenci Evi
avcilarda yasam
Babahan Kız Yurdu

KYK İstanbul Avcılar Erkek Öğrenci Yurdu
Enis Çebi Erkek Öğrenci Yurdu
Çağlar Erkek Öğrenci Yurdu
Avcılar Lider Erkek Öğrenci Yurdu ...Tel: 902125937707
Kul Erkek Öğrenci Yurdu
Oktan Erkek Öğrenci Yurdu

avcilarda yasam

Avcılar 'ın Otel ve Pansiyonları
Avcılar ilçesi İstanbul Avrupa yakasının en nezih ve renkli ilçelerinden birisidir. İstanbul un en güzel ilçesi avcılar, Atatürk Hava Limanı 'na olan yakınlığı, ulaşım kolaylığı ve fuar merkezlerine olan yakınlığı ile Avcılar da yer alan oteller İstanbul'un en çok tercih edilen otelleri dir. Her bütçeye uygun Avcılar Otelleri nin bir listesini aşağıda inceleyebilirsiniz.
avcilarda yasam
DoubleTree by Hilton Istanbul-Avcilar









Avcılar ve Deprem
Kuzey Anadolu Fay Hattı'na çok yakın olması en büyük şanssızlığıdır.
avcilarda yasam

17 Ağustos 1999 depreminde İstanbul'da en çok hasar gören ve en çok can kaybının olduğu yer Avcılar oldu. Bölgedeki çok katlı apartmanların yıkılması sonucu bin'e yakın insan hayatını kaybetti.
Avcılar'da aktif fay olmadığı konusunda hemen hemen tüm yer bilimciler hemfikir. O halde Avcılar'daki büyük yıkımın sebebi Avcılar'ın zemin koşulları olmalı. Bu bir dereceye kadar doğru. Avcılar, kil, marn, kireç taşı ardalan masın dan oluşan Neojen sedimanları üzerinde kurulmuş. Kalınlığı birkaç yüz metreye çıkabilen Neojen çökelleri.Aynı Neojen çökelleri Küçükçekmece, Yeşilköy, Güngören, Bahçelievler, Ataköy, Bakırköy, Esenler, Yenikapı gibi semtlerin zeminini de oluşturuyor.

avcilarda yasam

Olası İstanbul depreminde risk taşımayan bir semt elbette yok. Önemli olan kriter zeminin durumuna göre inşaatın kalitesi. İstanbul deprem haritaları da hiç gerçekçi değil, örneğin Pendik komple güvenli gibi gösterilmiş ya da Beylikdüzü tamamen güvensiz miş gibi. Böyle bir şeyin hiç bir bilimselliği olamaz, ilçe sınırına göre mi toprak yapısı var yani? Beylikdüzü'nde ve Pendik'in bazı semtlerinden daha iyi durumda olan zeminler olabileceği gibi, hiç güvenli olmayan zeminler de olabilir. Bu ilçeye hatta semte göre söylenebilecek bir şey değil, çok daha yerel  ve mikro düzeyde çalışmalara ihtiyaç var.

avcilarda yasam


Olası bir depremde zaten kimse orası yıkıldı, burası yıkıldı demeyecek. Çünkü olası büyük bir depremde pek çok ilçede beklenen yıkım olacaktır. Bunu görmeye bizim ömrümüz yetecek mi bilemiyorum ama bu konuları tartışırken o ilçe sağlam, bu ilçe çürük deyip bazı yerlerin değerini gereksiz arttırmanın veya gereksiz düşürmenin anlamı yok. Ayrıca ben kendi şahsım adına söylemem gerekirse şu anda oturduğum bina için depremde yıkılır deseler bile ben o evden taşınmam, ve ya bu semt depremde daha sağlam diyorlar diye gidip o semte taşınmam.
avcilarda yasam

Avcılar 'a Nasıl Giderim? Toplu Taşıma Nasıldır?

Aracınız ile gelecekseniz  E-5 veya sahil yolunu kullanıyorsanız Küçükçekmece kavşağını geçtiğinizde Avcılar dasınız demektir. Eğer TEM i kullanarak geliyorsanız Avcılar çıkışını kullandığınızda Avcılar'a hoşgediniz :)
avcilarda yasam

Toplu Ulaşımı kullanacaksanız Avcılar' a ulaşmanın en kolay yolu Metrobüs ve İDO dur.
Kadıköy Söğütlüçeşme durağından  34AS ve Zincirlikuyu durağından 34 ve 34BZ , Cevizlibağ Durağından 34C  Metrobüs hatları ile Avcılar 'a kolayca ulaşırsınız.
Avcilar a ulasim
Resim yazısı ekle

Avcılar 'a Giden İETT Otobüs Hatları

76O   Otogar - Avcılar Cihangir Mahallesi
76M  Mecidiyeköy - Avcılar Metrobüs
76B   Bakırköy - Avcılar Cihangir Mahallesi
76C   Bakırköy - Büyükçekmece
76Y   Bakırköy - İhlas Marmara Evleri
76      Bakırköy - Beylikdüzü
146    Bakırköy - Esenkent
76K   Kazlıçeşme Marmaray - Beylikdüzü (TUYAP)
145    Zeytinburnu Metro - İhlas Marmara Evleri
145T  Taksim - Beylikdüzü
145M Taksim - Beykent

HT18  Kıraç  - Avcılar Metrobüs
HT18  Hadımköy - Avcılar Metrobüs
HT48  Tepecik - Avcılar Metrobüs
142     Boğazköy – Avcılar Metrobüs
142F  Yeşilkent - Avcılar Metrobüs
142K  Esenyurt Kiptaş- Avcılar Metrobüs
76G    Gürpınar - Avcılar Metrobüs
76TM Tepecik - Avcılar Metrobüs
144A  Deliklikaya - Avcılar Metrobüs
400A  Yenibosna - Beykent Yeşilkent
303     Yenibosna - Silivri
401     Yenibosna - Çatalca
401T   Yenibosna - Tepekent
418     Yenibosna - Hadımköy
429     Yenibosna - Kıraç
448     Yenibosna - Mimarsinan
458     Yenibosna - Gürpınar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder